Fluff Fest is back and so is Psych Tent!

Fluff Fest is back and so is Psych Tent!

>> for ENG please scroll down

CS:

 

Fluff Fest vrací po dvouleté covidové pauze a s ním se na rokycanské sportovní letiště vrací i stage Psych Tent, kterou od roku 2012 kurátoruje label Stoned to Death. Na té se letos představí více jak třicítka českých i zahraničních umělců a umělkyň.

 

Program bude probíhat od čtvrtečního večera (28/7) až do pozdní neděle (31/7). Čtvrteční start bude již klasicky patřit především umělcům z vod experimentální elektronické hudby. Představí se česká proaktivní legenda xNBDYx, jeden z úzké řady lokální straight-edge noisové scény, sekundovat mu bude italské duo Casa di Caccia, spojené s italským labelem Second Sleep. Ottaven je solovým projektem Giovanni Donadiniho, který v něm obrací naruby modulární syntézu a zavádí posluchače do nekonečných repetitivních krajin. Donadini je s festival Fluff spojený už jeho počátku, před více jak dvaceti lety na něm vystupoval se svoji kapelou With Love, která propojovala hardcore s uměleckou a avantgarndí scénou. Čtvrteční finále pak bude patřit dvou matadorům české ambientní a experimentální scény, dojde na výjimečné sólové vystoupení Jana Tomáše (Lvmen, Tomáš Palucha), i na sólo jeho souputníka Jana Kašpara, který vystupuje pod monikerem Obelisk of Light a který již dekádu kultivuje svůj svojsky euforický drone, který často vychází z ojedinělé kytarové manipulace.

 

Výše zmíněná dvojice muzikantů Tomáš a Kašpar na festivalu vystoupí ještě v rámci společného projektu Sítě(neděle 31/7), ve kterém vytvářejí společně s hráčem na saxofon, Tomášem Vondrou (Orient), vzdušné hypnagogické krajiny a jejich hudba je současnou odpovědí na hudební a myšlenkové postupy vycházející z děl Oldřicha Janoty, manželů Havlových nebo Pavla Richtera.

 

Tomáš si v ráci Psych Tentu odbude triptych, v sobotu 30/7 se po mnoha letech vrátí na místo činu i se svou kapelou Tomáš Palucha. Ta se naposledy na Psych Tentu objevila v rámci TP Arkestra v rozšířeném ansámblu. Letos se jich dočkáme v kvartetu a hrát budou jak z poslední desky Čaro, tak i z připravované novinky. 

 

Mezi dalšími umělci se posluchači mohou těšit na vystoupení zakladatelky labelu Řehole Timmi (29/7), v Čechách usazenou běloruskou zvukovou umělkyni mʊdʌki (31/7), zasněné rapové duo lobbyboy&saab900turbo (29/7) nebo dvojici Jasnovidec (29/7), která se intenzivně a dlouhodobě zabývá prací s modulárními syntezátory a vytváří hudbu na pomezí drone noisového masivu.

 

Exkluzivní evropský koncert na Psych Tentu odehraje americký dark folkový hudebník Jakob Battick (31/7), který se ve své tvorbě inspiruje tvorbou minimalistů i italských brakových hororů. Na Psych Tentu představí svou poslední nahrávku, která vznikla ve spolupráci s duem Tongue Depressor. V sobotu 30/7 pak večer zakončí britský bass klarinetista Chris Cundy, známý pro svůj repetitivní přístup ke hře. Cundy je také známý kolaborací s tělesem Thor Harris & Friends a jeho vystoupení je jeho prvním koncertem na pevninské Evropě za několik posledních let.

 

Z muzikantů, kteří se letos vydávají na dlouhou cestu s jediným cílem Psych Tent ještě třeba zmínit egyptského pábitele Seifa Gabera alias Polonius, který v sobotu 31/7 odehraje svůj eklektický set, který v sobě snoubí psychedelickou elektroniku, dnb, jungle a rozlámané techno. V pátek pak zajisté potěší Primorje, italské duo, které svoji hudbu zásadně vytváří pomocí dvou čtyřstopých rekordérů.

 

Na Psych Tentu tě toho čeká daleko víc. Kompletní line-up najdeš úplně dole na této stránce. 

 

 

 >> (yes, for ENG please keep on scrolling)

 

 

 

 

EN:

After a two-year covid break, Fluff Fest is back at the Rokycany airfield and so is Psych Tent – an outside stage curated by Stoned to Death label that has been part of the festival since 2012. This year Psych Tent will host more that thirty from Czechia and abroad.

 

The program will start on Thursday evening (July 28) and will continue till Sunday night (July 31). Thursday will be dedicated to experimental electronics. The Psych Tent madness will be by launched by Italian duo Casa di Cacciaconnected to the Italian label Second Sleep, followed by xNBDYx, one of spare acts from the local straight edge noise scene. Ottaven is the solo project of Giovanni Donadini, who turns modular synthesis on its head and takes listeners into endless repetitive landscapes. Donadini has been associated with Fluff Fest since its beginnings, having performed there over twenty years ago with his band With Love, which fused hardcore with the art and avant-garde scene. Thursday's finale will belong to two matadors of the Czech ambient and experimental scene. Fluff crowd will get an opportunity to listen to an exceptional solo performance by Jan Tomáš (Lvmen, Tomáš Palucha), as well as his contemporary Jan Kašpar, who will perform under the moniker Obelisk of Light and who, for a decade now, has been cultivating his peculiarly euphoric drone, often based on unique guitar manipulations.

 

The above-mentioned duo of musicians Tomáš and Kašpar will also play on Sunday (July 31) with their joint project Sítě. With their music, they, together with a saxophone player Tomáš Vondra (Orient), create airy hypnagogic landscapes which are a contemporary response to the music and thoughts of Czech musicians like Oldřich Janota, Irena and Vojtěch Havlovi or Pavel Richter.

 

Tomáš will actually perform three times this year, as he will, after many years, return to Psych Tent with his band Tomáš Palucha. Last time they played as an enlarged ensemble called TP Arkestra. This year they will perform as a quartet, presenting music from their latest album Čaro as well as from their upcoming record.

 

Among other artists, Fluff fans can look forward for the performances of Timmi, the founder of the label Řehole (Friday, July 29). Psych Tent will also host Czech Republic-based Belarusian sound artist mʊdʌki (Sunday, July 31), dreamy rap duo lobbyboy&saab900turbo (Friday, July 29) or Jasnovidec, a duo that through work with modular synthesizers creates intense drone noise massifs (Friday, July 29).

 

Jakob Battick, American dark folk musician that draws inspiration from minimalists and Italian B-horror movies, will play his exclusive Europen show at this year's Fluff (Sunday, July 31). He will present his latest album that is the result of collaboration with duo Tongue Depressor. Saturday night at Psych Tent will be closed by British bass clarinetist Chris Cundy, who is known for his repetitive approach to playing, and also for his collaboration with Thor Harris & Friends ensemble. Cundy's performance at the festival will be his first in mainland Europe in several years.

 

Egyptian musician Seif Gabera aka Polonius is among the musicians who are embarking on a long journey to Rokycany. Polonius will serve his eclectic set that blends psychedelic electronics, dnb, jungle and broken techno (Saturday, July 30). Friday crowd will be also pleased by Italian duo Primorje, whose music is created using two four-track recorders (Friday, July 29).

 

 

KOMPLETNí  LINE-UP PSYCH TENTU / COMPLETE PSYCH TENT LINE-UP:

● Casa Di Caccia ● xNbdyx ● Ottaven ● Jan Tomáš ● Obelisk of Light ● Bastos ● Alpha Strategy ● Hever ● Nobile ● lobbyboy&saab900turbo ● Jasnovidec ● Timmi ● Primorje ● New Magic Media ● Dunkelbot ● Ahoj ● Otras ● Sedem Minut Strachu ● REK ● Bibione ● Spiral Sadness ● Tomáš Palucha ● Chris Cundy ● Polonius ● Michiu /Durasko ● True Fir ● Protijed ● Berosszulas ● FS Massaker ● Liiek ● Jakob Battick ● Sítě ● Mudaki ●

 

●  FF2022 EVENTPSYCH TENT EVENT ● PRESALE / PŘEDPRODEJ